​Askespredning over åbent hav

​Hvis den afdøde havde et tæt forhold til havet, eller hvis der er andre særlige årsager til, at spredning af aske kan være relevant, så er der mulighed for en askespredning over åbent hav og visse fjorde i Danmark. Det skyldes, at havet er blevet godkendt som gravplads.

Jeg står gerne til rådighed med min hjælp i forbindelse med den sidste afsked og askespredningen. Det kan for eksempel være i Aalborg, Gistrup, Hadsund eller i Østhimmerland.

Må man sprede aske i havet?

Ja, det må man godt, men siden 2008 har det været et krav, at ønsket om askespredning på havet skal formuleres på skrift af den afdøde inden vedkommendes bortgang. Dette krav kan dog fraviges, såfremt der ikke hersker nogen tvivl om, at det ville have været den afdødes ønske at få spredt sin aske over havet.

Det er begravelsesmyndigheden, der træffer afgørelse om, hvorvidt der kan fraviges fra den skriftlige erklæring. Jeg står gerne til rådighed i forbindelse med ansøgningen til begravelsesmyndigheden, hvis der er et ønske om askespredning inden dødsfaldet.

​Efter dødsfaldet bliver dødsanmeldelsen blot påtegnet med et kryds, og den pågældende anmelder skal skrive under på, at askespredning til havs ikke er imod den afdødes ønske.

Hvad koster askespredning?

Selve askespredningen koster ikke ret meget. Typisk vil der kun være udgifter i forbindelse med at blive sejlet ud på havet, så asken kan spredes et stykke fra land. Dog vil der typisk forinden være de samme udgifter som til en almindelig bisættelse.

Kontakt mig ved spørgsmål eller brug for hjælp

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du har brug for min hjælp i forbindelse med et dødsfald.

Er du interesseret i at høre mere?

Kontakt via formularen herunder, og jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Professionel​ bedemand​

Opgaver for en begravelsesforretning

En bedemand sørger for planlægning af bisættelse eller begravelse samt varetagelse af kontakt med præsten, graveren og kirken. Det kan være svært at overskue alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald.

En bedemandsforretning hjælper med alle de praktiske foranstaltninger op til begravelsen – lige fra at anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden til bestilling af kistepynt og andre blomster. Derudover kan det også være hjælp til indrykning af dødsannonce, aftale med stenhugger vedr. afhentning af gravsten samt mere personlige og nærværende opgaver såsom at være til stede hos familien, når de tager afsked i kapel. Det betyder, at I som pårørende kan bruge tiden på at værne om jer selv, og forberede jer på det sidste farvel.

Adresse - Hadsund

Østergade 1, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 57 12 11

Mail: info@dinbedemand.dk

Adresse - Gistrup

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

Lidt information

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup. Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg

db-logo-sort-png_193

​CVR-nummer:​ 4093206​2