​Dødsfald og sorg

Vi kan ikke forberede os på, hvordan vi reagerer, når vi mister et menneske, der har betydet noget for os.

Døden er moderne- men sorg kan være tabu

​​Det kan være følelse af usikkerhed, angst, lettelse, skyld, afmægtighed, vrede og urimelighed. Alle følelser kan være lige rigtige og normale, da mennesker føler og viser sorg på meget forskellig måder.

​Det kan have betydning, hvordan dødsfaldet er sket. Var det ventet efter langvarig sygdom, handler det om hjertestop, ulykke eller selvmord?​

Med vores forstand forsøger vi, at finde forklaringer og rationel trøst, mens smerten kan være udmattende og livet kan føles meningsløst.

​​

For nogle sørgende er det vigtigt igen og igen at tale om det, der er sket. For andre kan det være vigtigt at skubbe de smertefulde følelser til side.

​​

Her er det vigtigt, at det er den sørgendes valg og ikke omgivelserne, der mener at vide, hvad der tjener den enkelte bedst i forhold til at få sagt et sidste farvel.

​​

Gråd kan være angstdæmpende og befriende for nogle, mens andre har glæde af latter, selv i de tungeste stunder.

​​

Vi bombarderes i medierne med katastrofer, ulykker, mord og massakrer, men sorgen har trange vilkår. Vores samfund er ikke gearet til, at den sørgende skal have tid og rum.

Der er ingen nemme veje at følge, når man mister et elsket menneske. Det kan handle om at skabe og fastholde minderne samt den dødes betydning på en ny måde. Den døde skal ikke glemmes, men vil være tilstede i de levendes erindring.

De dødes nærvær udtrykkes i digtet "Noget at leve op til" af Benny Andersen fra digtsamlingen Denne kommen og gåen. Benny Andersen taler om, at hans afdøde venner er "sprældlevende" og langt mere til stede i hans liv end nogle af de levende, der kan tage livsmodet fra ham.

Tab af et elsket menneske er en så alvorlig hændelse i et menneskes liv, at der bør udvises forsigtighed med at betegne visse former for tilpasning til den nye situation som bedre end andre.

Det kan have stor værdi, at dele sine tanker og følelser med andre, der har mistet, da sorg også kan være en fælles erfaring.

Her kan sorggrupper, som ledes af en professionel eller selvhjælpsgrupper være til nytte.

Lad os hjælpe dig i en svær tid

Kontakt os via formularen herunder, og jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Professionel​ bedemand​

Opgaver for en begravelsesforretning

En bedemand sørger for planlægning af bisættelse eller begravelse samt varetagelse af kontakt med præsten, graveren og kirken. Det kan være svært at overskue alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald.

En bedemandsforretning hjælper med alle de praktiske foranstaltninger op til begravelsen – lige fra at anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden til bestilling af kistepynt og andre blomster. Derudover kan det også være hjælp til indrykning af dødsannonce, aftale med stenhugger vedr. afhentning af gravsten samt mere personlige og nærværende opgaver såsom at være til stede hos familien, når de tager afsked i kapel. Det betyder, at I som pårørende kan bruge tiden på at værne om jer selv, og forberede jer på det sidste farvel.

Adresse - Hadsund

Østergade 1, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 57 12 11

Mail: info@dinbedemand.dk

Adresse - Gistrup

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

Lidt information

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup. Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg

db-logo-sort-png_193

​CVR-nummer:​ 4093206​2