​Dødsattest – ligsyn

​En persons død skal konstateres af en læge, ud fra de to gældende dødskriterier, vi har i Danmark, som er at åndedræt og hjertevirksomhed er uopretteligt ophørt, eller at al hjernefunktion er uopretteligt ophørt. Lægen skal se, om der er sikre dødstegn som muskelstivhed (rigor mortis) og/eller dødspletter (livores).

​​

Dødsmåde og dødsårsag skal så vidt muligt fastslås. Dødsattest kan udfærdiges, når der er mindst et sikkert dødstegn, og den gamle 6-timers regel er ikke længere gældende (den blev afskaffet i 1979).

Herefter kan afdøde lægges i kiste og flyttes til kapel.

​Dødsattestens side 1 udleveres til den, der drager omsorg for afdødes begravelse / bisættelse. Det er ofte bedemanden. Dødsfaldet kan også registreres digitalt af lægen, men det fungerer ikke til alle tider. Derfor hjælper jeg fortsat med at bringe dødsattesten til begravelsesmyndigheden. Dødsanmeldelse kan også foregå digitalt til begravelsesmyndighed, og de pårørende giver bedemanden fuldmagt til at klare denne opgave.

​​

Afdøde vil herefter blive registreret som værende død til alle myndigheder.​​

Lad os hjælpe dig i en svær tid

Kontakt os via formularen herunder, og jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Professionel​ bedemand​

Opgaver for en begravelsesforretning

En bedemand sørger for planlægning af bisættelse eller begravelse samt varetagelse af kontakt med præsten, graveren og kirken. Det kan være svært at overskue alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald.

En bedemandsforretning hjælper med alle de praktiske foranstaltninger op til begravelsen – lige fra at anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden til bestilling af kistepynt og andre blomster. Derudover kan det også være hjælp til indrykning af dødsannonce, aftale med stenhugger vedr. afhentning af gravsten samt mere personlige og nærværende opgaver såsom at være til stede hos familien, når de tager afsked i kapel. Det betyder, at I som pårørende kan bruge tiden på at værne om jer selv, og forberede jer på det sidste farvel.

Adresse - Hadsund

Østergade 1, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 57 12 11

Mail: info@dinbedemand.dk

Adresse - Gistrup

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

Lidt information

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup. Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg

db-logo-sort-png_193

​CVR-nummer:​ 4093206​2