Gravstedstyper

​​Alle kirkegårde har forskellige gravsstedstyper, hvorfor du skal kontakte den lokale kirkegård for at få grundig information og vejledning, inden valget om gravsted træffes.

​​

Tag ud til kirkegården og gå en tur, måske kan du selv mærke, hvor der er godt at være. Jeg kan også vejlede og hjælpe dig med at tage kontakt.

Hvis afdøde skal begraves, skal der vælges gravsted i god tid af hensyn til det praktiske arbejde omkring begravelsen.

​​

Det er vigtigt, at få valgt det rigtige gravsted. Man erhverver gravstedet for det antal år, som fredningsperioden udgør.

​​

Fredningsperioden for kister er minimum 20 år og for urner 10 år. Det vil sige, at gravpladsen ikke må bruges igen, før denne periode er udløbet.

​​

Fredningsperioden kan være længere, så spørg på den lokale kirkegård, da omsætningen i jorden afhænger af jordbundsforholdene. Der er kirkegårde, hvor fredningstiden er 30 år.

Er kisten af ædeltræ f.eks egetræ, mahogni, teak eller kirsebær, så er der dobbelt fredningstid, da ædeltræ er langsom nedbrydeligt. Det kan betyde, at man er forpligtiget til at passe gravstedet i 40 – 60 år.

Dette kan være en vigtig ting at tage med i overvejelser omkring kistevalg.

Der kan ansøges om tilladelse til at flytte kister og urner, hvis der ønskes et andet gravsted, men det kan være en besværlig proces.

Der kan være æstetiske og sundhedsmæssige forhold, som gør, at der ikke gives tilladelse. Ansøgning skal sendes til den lokale kirkegård.

De forskellige gravstedtyper der nævnes i det følgende er blot eksempler, men udvalget kan variere på de enkelte kirkegårde.​

Lad os hjælpe dig i en svær tid

Kontakt os via formularen herunder, og jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Professionel​ bedemand​

Opgaver for en begravelsesforretning

En bedemand sørger for planlægning af bisættelse eller begravelse samt varetagelse af kontakt med præsten, graveren og kirken. Det kan være svært at overskue alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald.

En bedemandsforretning hjælper med alle de praktiske foranstaltninger op til begravelsen – lige fra at anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden til bestilling af kistepynt og andre blomster. Derudover kan det også være hjælp til indrykning af dødsannonce, aftale med stenhugger vedr. afhentning af gravsten samt mere personlige og nærværende opgaver såsom at være til stede hos familien, når de tager afsked i kapel. Det betyder, at I som pårørende kan bruge tiden på at værne om jer selv, og forberede jer på det sidste farvel.

Adresse - Hadsund

Østergade 1, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 57 12 11

Mail: info@dinbedemand.dk

Adresse - Gistrup

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

Lidt information

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup. Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg

db-logo-sort-png_193

​CVR-nummer:​ 4093206​2